Domov / VSEBINA / Družinski recepti / Za starše / Harry Potter /
Krhka jagodna tortica
Krhka jagodna tortica
Krhek kolač je klasična ameriška slastica. Sprva so ga pripravljali iz starih piškotov, postopoma pa se je razvil v torto. Namesto jagod lahko uporabimo katerokoli sezonsko sadje ali suho sadje, namočeno v toplo vodo ali liker.
Sestavine
Sadni preliv
5-6 narezanih jagod
drobno naribana lupinica 1 limone
1 žlička sladkorja
kolač
1 jajce velikosti L
1/2 žličke vaniljevega izvlečka
3 žlice pinjenca
50 g sladkorja
35 g moke z dodanim sredstvom za vzhajanje
ščepec soli
120 ml stepene smetane
Priprava
V manjši skledi zmešamo narezane jagode, limonino lupinico in sladkor. Premešamo in pustimo, da se jagode namakajo na sobni temperaturi, medtem ko pripravljamo testo.
V veliki skodelici z vilicami umešamo jajce in vaniljev izvleček. Primešamo pinjenec in sladkor. Dodamo moko in sol. Zmešamo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga v dve skodelici. Vsako posebej damo v mikrovalovno pečico za minuto in pol do dve minuti in pol, da testo naraste in postane čvrsto. Tortici okrasimo s pripravljenimi jagodami in stepeno smetano.
Različice: Testo lahko obogatimo z nasekljanimi oreščki, začimbami ali več naribane limonine lupinice. To pred preko preprosto vmešamo v pripravljeno testo.
Recept je iz knjige Tortice v skodelicah
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
Prijava