Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti  /  Za starše  /  Harry Potter / Krhka jagodna tortica

Krhka jagodna tortica

 

Krhek kolač je klasična ameriška slastica. Sprva so ga pripravljali iz starih piškotov, postopoma pa se je razvil v torto. Namesto jagod lahko uporabimo katerokoli sezonsko sadje ali suho sadje, namočeno v toplo vodo ali liker.

Sestavine


Sadni preliv
5-6 narezanih jagod
drobno naribana lupinica 1 limone
1 žlička sladkorja

kolač
1 jajce velikosti L
1/2 žličke vaniljevega izvlečka
3 žlice pinjenca
50 g sladkorja
35 g moke z dodanim sredstvom za vzhajanje
ščepec soli
120 ml stepene smetane
 

Priprava


V manjši skledi zmešamo narezane jagode, limonino lupinico in sladkor. Premešamo in pustimo, da se jagode namakajo na sobni temperaturi, medtem ko pripravljamo testo.
V veliki skodelici z vilicami umešamo jajce in vaniljev izvleček. Primešamo pinjenec in sladkor. Dodamo moko in sol. Zmešamo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga v dve skodelici. Vsako posebej damo v mikrovalovno pečico za minuto in pol do dve minuti in pol, da testo naraste in postane čvrsto. Tortici okrasimo s pripravljenimi jagodami in stepeno smetano.

Različice: Testo lahko obogatimo z nasekljanimi oreščki, začimbami ali več naribane limonine lupinice. To pred preko preprosto vmešamo v pripravljeno testo.

Recept je iz knjige Tortice v skodelicah
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava