Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Nasveti za starše  /  Za starše  /  Priročniki in branje / Naj hrana za želodček in oči
30.09.2010

Naj hrana za želodček in oči

 

Radi jeste dobro in zdravo? Že veste, kaj boste pripravili otrokovim prijateljem, ko bodo prišli na rojstni dan? Se vam zdi, da jeste preveč enolično hrano? Imate dovolj nakupovanja? Oglejte si 365 zamisli v knjigi KUHAJMO ZA DRUŽINO, ki pa ni le klasična kuharska knjiga, ampak mnogo, mnogo več!

S preprostimi in okusnimi jedmi boste prihranili pri času, ki ga porabite za nakupovanje, pripravo in kuhanje!

Preproste sestavine dobite v vsaki živilski trgovini ali na tržnici. Po receptih, navedenih v tej knjigi, pa se s pripravo za štedilnikom v povprečju ne boste zadržali več kot pol ure! Imate danes na jedilniku krompir v oblicah? Skuhajte dvojno količino in krompirjeva solata bo naslednji dan pripravljena, kot bi mignil! Dobro načrtovanje lahko prihrani polovico dela.
Premislite o pregovoru - ljubezen gre skozi želodec ...

V zahtevnem in supersonično hitrem vsakodnevniku je čas, ki ga družina prebije skupaj, dragocen. Vzemite si čas za skupno pripravo hrane, otroci naj vam pomagajo pri mešanju, oblikovanju cmočkov in polpet, krasijo sladice ... Otroci, ki pomagajo v kuhinji, z velikim tekom pospravijo vse, kar so sami pripravili. Skupno kuhanje in obedovanje je idelana priložnost, da se pogovorite. To uspešnemu družinskemu življenju gotovo koristi.

Za vašo družino samo najboljše!
Kje dobiti vse potrebne podatke na enem mestu? Koliko časa lahko v hladilniku hranimo mehko solato? Katera živila sestavljajo prehranski krog?

Katera sestavljajo osnovno zalogo, ki jo obnavljmo na tri mesece? Odgovori na ta vprašanja in nasveti ter dobrodošli podatki o vitaminih in mineralih v sadju in zelenjavi predstavljajo osnove splošne razgledanosti in so znanje, ki koristi vsakomur izmed nas.

Prva pomoč pri kuharskih nezgodah, naučimo se uživati pri jedeh, ABC vedenja pri kuhinjski, Koristni nasveti za zaloge je le nekaj preglednic, v katerih boste našli namige in nasvete, ki jih je dobro upoštevati, in podatke, ki jih je dobro vedeti!

Od juh in testenin, zelenjave, mesa in morskih sadežev do malic in prigrizkov Izbrane specialitete lahko pričaramo tudi z vrečko riža! S slastnimi jedmi, kot so paella, pilav in rižota, boste dobili tudi veliko vitaminov in vitalnih snovi. Prepustite se domišljiji in se za zajtrk pogostite z okusno sirovo omleto, za kosilo s piščancem z marelicami, za večerjo s toastom Havaji ...

Z bogatimi sendviči v vseh oblikah in z vsega sveta boste zlaha premostili tudi večjo lakoto, raznoliki namazi in predlogi za hladne bifeje in predjedi pa bodo navdušili tudi največje gurmane!

Brez panike! Bližajo se prazniki in rojstno-dnevne zabave!

Ne glede na to, kaj radi jeste, boste iz knjige KUHAJMO ZA DRUŽINO brez težav našli kaj zase! Od prazničnih pečenk do božanskih sladic in zapeljivih prigrizkov.

Za veselo in uspešno otroško praznovanje lahko pripravite sadne koktajle, sestavite čokoladen viteški grad, za grizljanje pa pripravite umetelno narezano zelenjavo in oreščke. Zapeljivo in zdravo!
 
Naravna domača sredstva proti slabemu počutju!
Janeževi kolački proti slabosti, ovsena kaša za pomiritev želodca, elektrolitski napitek za okrepitev po virozi, domač sadni sladoled pri vnetju grla ...
Življenjske moči tako mladi kot starejši pridobimo tudi s pravilnim načinom
prehranjevanja: bolnik naj je majhne porcije, ob njegovi postelji naj bo vedno pijača, hrana pa sveže pripravljena! Tudi družba pri jedi deluje zdravilno, še vedno pa velja, da je spanec boljši kot žganec, zato bolnika ne silimo z jedjo!

365 zamisli za jedi, ki se vedno posrečijo in izvrstno teknejo Ne glede na to, kaj, kdaj in kako radi jeste, boste iz knjige KUHAJMO ZA DRUŽINO brez težav izbrali najljubšo hrano za vsakega člana družine posebej in za vse skupaj!
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava
 
 
MNENJA UPORABNIKOV
 
Tomaž Štajner - 29.02.2012
 
andrej test