Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti / Super smutiji - štirje načini za začetek dneva

Super smutiji - štirje načini za začetek dneva

 

Vsak je za 2 osebi

Smutiji


Vse te smutije lahko naredimo iz svežega sadja, ampak sam rad spravim kombinacijo različnih sadežev v plastične vrečke in jih zamrznem, da jih lahko uporabim takoj, obenem pa zato za pripravo napitkov ne potrebujem ledu. S tem boste tudi dobili gostejše in okusnejše hladne smutije, ki vas bodo zjutraj poživili in zbudili.

V trgovini lahko kupite odlično zamrznjeno sadje, vendar se vsaj za banane ali sezonsko sadje poskusite navaditi, da jih sami zapakirate in zamrznete. Kar vam bo en dan vezlo dve minuti pozornosti, vam lahko reši vsa jutra za cel mesec, saj vas bodo dobrote čakale v domačem zamrzovalniku, obenem pa boste prihranili kar nekaj denarja - če imate doma sadje, ki ga ne boste pojedli in je tik pred tem, da se pokvari, ga nemudoma zamrznite.
 

Zeleni - 146 kalorij


V mešalniku dobro zmešamo 1 večjo olupljeno banano (po možnosti narezano na koščke in zamrznjeno), 200 g mlade špinače, 2,5 dl svežega jabolčnega soka in sok 1 limete.
 

Vijoličasti - 100 kalorij


Grobo nasekljamo 2 hruški (brez pečk in pecljev) in ju v mešalniku dobro zmešamo s 150 g zamrznjenih borovnic in 1 dl svežega jabolčnega soka.
 

Oranžni - 113 kalorij


V mešalnik dobro nastrgamo 2 cm velik kos olupljenega ingverja. Olupimo, grobo nasekljamo in dodamo 1 korenček ter sok 1 limete. Dodamo 1 manjši, narezan, zamrznjen mango in 2 dl svežega pomarančnega soka ter dobro zmešamo.
 

Beli - 340 kalorij


V mešalniku dobro zmešamo 1 večjo olupljeno banano (po možnosti narezano na koščke in zamrznjeno), 3 žlice mletih mandljev, 2,5 dl polposnetega mleka in 1 žlico medu.


Recepti so iz knjige 15 minut za obrok
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava