Domov / VSEBINA / Družinski recepti /
Fižolovi superzrezki za bistre možgančke
12.10.2010
Fižolovi superzrezki za bistre možgančke
Ta vegetarijanski sendvič z manj maščobami in več hranljivimi snovmi zahteva malce več truda, a je bolj zdrav. Malčki, malčice, umijte si roke in oblikujte mešanico za zrezke, obložite kruhke ...
Sestavine za 4 zrezke
120 g fižola v pločevinki,
opranega in odcejenega
1/2 nasekljane čebule
1 majhen korenček, nariban
40 g polnovrednih drobtin
1 jedilna žlica arašidovega masla
1 stepeno jajce
sol in poper
moka
sončnično olje
4 polnovredne
štručke ali bombete
solata,
paradižnik,
kumara
Priprava
1. V mešalniku zmešajte fižol, čebulo, korenček, drobtine, arašidovo maslo in jajcem v pire. Začinite po okusu in pustite stasti 1 uro.
2. S pomokanimi rokami oblikujte mešanico v 4 zrezke in jih povaljajte v moki.
3. V ponvi segrejte olje(naj pokrije dno večje ponve). Po dva zrezka hkrati pecite po 3 minute na vsaki strani oz. do zlatorjave barve. Če jh pečete na žaru, rešetko premažite z oljem in pecite po 4 minute na vsaki strani.
4. Štručko ali bombeto prerežite na pol. Obložite z zrezkom, s solato, z narezanim paradižnikom in rezinami kumaric, po želji in okusu. Postrezite z žličko humusa, omake iz avokada ali s paradižnikovim kečapom.
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
Prijava