Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Dogodki, akcije, povabila / Arboretum - za najbolj cvetoč konec tedna v maju
25.04.2014

Arboretum - za najbolj cvetoč konec tedna v maju

 

Veliko nas goji prav posebno strast do cvetja in rastlinic nasploh - radi smo blizu dreves, na oknih radi vidimo viseče lončnice, ponosni smo, če imamo svoj vrtič, in ko gremo na sproščujoč sprehod, ne zavijemo v industrijsko cono. V Arboretumu Volčji Potok je za namenom, da se jih proučuje in občuduje, zbranih 3500 vrst dreves, rož in grmovnic iz Evrope, Severne Amerike in Azije, pa tudi kultur, vzgojenih s posebnim namenom. V Arboretumu lahko zatavamo v labirint potk in prelivanja barv, umetelno pristriženih živih mej, v živali oblikovanih gredic ... in včasih celo kakšnega dinozavra, če je ravno razstava.

Trajanje in težavnost

Trajanje: en prijeten, sončen, dehteč dan.

Težavnost: 1; čeprav je sprehod med gredicami, viticami in celimi polji različnih barv lahko dolg, bo izkušnja tako poživljajoča, da sploh ne bomo imeli občutka, da smo že tri ure na nogah. Vse diši in brenči in umetelne oblike cvetov in grmov so pravi balzam za dušo.
 

Nujna opremaObisk parka naj bo kot izlet v nepredvidljivo deželo, zato imejmo s sabo nekaj hrane, če nas presenetita lakota ali ravno pravšnja priložnost za piknik. Imejmo vetrovko in dobre čevlje, seveda tudi fotoaparat in kakšno ne pretežko knjigo o cvetju, da se bomo lahko pozanimali o tem, kaj pisano strmi v nas - če nas bo seveda zanimalo več kot to, kar piše na informativnih tablicah ob rastlinah.
 

Kako do tja?

Volčji Potok leži južno od Kamnika in severno od Domžal. Od Ljubljane do Volčjega Potoka je dobrih 20 km. Najbolje je, da zavijete za avtoceste A1 pri odcepu za Domžale in sledite cestnim oznakam; te vodijo v smeri proti Kamniku. Od Domžal do Volčjega Potoka je dobrih 6 km, peljete čez Radomlje. Pred Arboretumom je veliko brezplačno parkirišče.
 

Otroci

Hitro si bodo predstavljali, da so v pravljični deželi - in malo je bolj pravljičnih prizorišč, kot so vrtovi v maju. To ne velja le za Arboretum, ki ima vseskozi tudi spremljevalne razstave in kakšne pajke, kače ali hrošče, celo v obliki velikanskih kipov. Sicer pa je v Arboretumu tudi veliko igrišče.


Izlet je iz knjige 52 izletov
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava