Domov / VSEBINA / Družinski recepti /
Mandljevi vaflji (skladanci)
12.10.2010
Mandljevi vaflji (skladanci)
Priljubljena otroška jed!
15 minut + 45 minut za pečenje. Pri 10 vafljih na kos približno 595 kcal
12 g beljakovin - 39 g maščob - 50 g ogljikovih hidratov
Sestavine za 8 - 10 kosov
250 g mehkega masla
200 g sladkorja
4 jajca (velikost M)
1 žlička naribane lupine neškropljene limone
300 g moke
200 g olupljenih zmletih mandljev
1/2 vrečke pecilnega praška
sol
1/2 litre mleka
olje za namazanje
sladkor v prahu za posip
Priprava
1. Pekač za vaflje segrejemo. Maslo penasto umešamo s sladkorjem, jajci in limonino lupino. Moko zmešamo z zmletimi mandlji, pecilnim praškom in šcepcem soli ter damo v masleno zmes. Postopoma prilijemo mleko in vse sestavine zmešamo v gosto tekoče testo.
2. Pekač pomažemo z oljem, z zajemalko vlivamo vanj po odmerkih testo in ga spečemo. Vaflji teknejo enako dobro topli ali hladni. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Primerna priloga: jagode s smetano
500 g jagod operemo, očistimo in razpolovimo. Zmešamo jih s po 4 žlicami sladkorja v prahu in limoninega soka, po želji dodamo še 4 dcl pomarančnega likerja (cointreauja) in pustimo 10 minut stati. Medtem stepemo 400 ml sladke smetane ter jo ponudimo k jagodam in vafljem.
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
Prijava