Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti / Družinsko kosilo - Puranje prsi s karijem
13.04.2011

Družinsko kosilo - Puranje prsi s karijem

 

Za ljubitelje omak / blago 30 minut porcija 255 kcal 26 g beljakovin, 11 g maščob, 12 g ogljikovih hidratov

Sestavina za 3 do 4 porcije

čebula

strok česna

400 g buče hokaido

žlica karijevega praška

žlica moke

400 g puranjega zrezka

sol

2-3 žlice repičnega olja

100 ml jabolčnega soka

100 ml smetane za kavo

poper

 

Priprava

1. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučo operite, bučnice in grobe nitke odstranite, bučno meso zrežite na velike kocke.

2. Na krožniku zmešajte kari in moko. Zrezek posolite in povaljajte v kariju. V ponvi segrejte olje. Zrezek na njem z obeh strani pecite po 2 minuti na srednje močnem ognju. Poberite iz olja in zavijte v aluminijasto folijo.

3. Na ostanku ulja zdušite čebulo in česen. Dodajte bučo, jo posolite in zalijte z jabolčnim sokom. Pokrito na šibkem ognju dušite 15 minut. Vse pretlačite, dodajte smetano, posolite in popaprajte.

4. Zrezek zrežite na rezance in ga skupaj z izcejenim sokom dodajte k omaki. Vse še enkrat segrejte in začinite. Zraven postrezite riž, bulgur ali testenine.

 

Zamenjava

Namesto buče uporabite korenček ali bučke, namesto perutnine pa ribe.

Recept je iz knjige Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava