Domov / VSEBINA / Družinski recepti /
Družinsko kosilo - Puranje prsi s karijem
13.04.2011
Družinsko kosilo - Puranje prsi s karijem
Za ljubitelje omak / blago
30 minut
porcija 255 kcal
26 g beljakovin, 11 g maščob, 12 g ogljikovih hidratov
1. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučo operite, bučnice in grobe nitke odstranite, bučno meso zrežite na velike kocke.
2. Na krožniku zmešajte kari in moko. Zrezek posolite in povaljajte v kariju. V ponvi segrejte olje. Zrezek na njem z obeh strani pecite po 2 minuti na srednje močnem ognju. Poberite iz olja in zavijte v aluminijasto folijo.
3. Na ostanku ulja zdušite čebulo in česen. Dodajte bučo, jo posolite in zalijte z jabolčnim sokom. Pokrito na šibkem ognju dušite 15 minut. Vse pretlačite, dodajte smetano, posolite in popaprajte.
4. Zrezek zrežite na rezance in ga skupaj z izcejenim sokom dodajte k omaki. Vse še enkrat segrejte in začinite. Zraven postrezite riž, bulgur ali testenine.
Namesto buče uporabite korenček ali bučke, namesto perutnine pa ribe.
Recept je iz knjige Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke