Domov / VSEBINA / Družinski recepti / Božič / Božič za otroke in mlade bralce / POŠKODOVANKE /
Recept za skupino malčkov - Pica vrtnih palčkov
13.04.2011
Recept za skupino malčkov - Pica vrtnih palčkov
Pikantno / lahko pripravite vnaprej.
45 minut + 1 ura počivanja
porcija 330 kcal
14 g beljakovin, 13 g maščob, 35 g ogljikovih hidratov
250 g dan prej skuhanega krompirja
400 g pšenične polnozrnate moke (tip 1050)
vrečka suhega kvasa
100 g sončničnih semen
žlička sladkorja, sol
6 žlic repičnega olja
manjši ohrovt (500 g)
2 čebuli
1-2 žličke kumine ali laškega kumina
500 g pretlačenega paradižnika (tetrapak)
200 g morcela
paradižniki češnjevci, kumara
salama ali kaj podobnega za okras
papir za peko
1. Krompir olupite in na grobo naribajte. Pečico segrejte na 50 stopinj, zmešajte moko, kvas, sončnična semena, sladkor in žličko soli. S krompirjem, 1/4 l mlačne vode in 3 žlicami olja zgnetite v testo v mešalniku. V pečici pustite vzhajati 1 uro.
2. Ohrovt operite, prerežite, odstranite stržen in na drobno narežite. Čebulo olupite in nakockajte. V ponvi segrejte 3 žlice olja, opražite čebulo, dodajte ohrovt in pokrito počasi kuhajte 15 minut. Dodajte paradižnike in kuhajte še 10-15 minut, nato ohladite.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Testo pregnetite, oblikujte v svaljek in ga na pekaču sploščite. Po testu razdelite ohrovt. V pečici (spodaj, v ventilatorski pri 180 stopinjah) pecite 20 minut.
4. Pred jedo pico in mocarelo razdelita na 20 kosov. Na vsakega položite rezino sira. V pečici (na sredini) pri 200 stopinjah pecite, da se sir stopi. Na vsak kos položite denimo paradižnik češnjevec, lunico iz kumare, mesno kroglico ali razino salame in tako oblikujte podobo obraza.
Recept je iz knjige Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke