Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti  /  Božič  /  Božič za otroke in mlade bralce  /  POŠKODOVANKE / Recept za skupino malčkov - Pica vrtnih palčkov
13.04.2011

Recept za skupino malčkov - Pica vrtnih palčkov

 

Pikantno / lahko pripravite vnaprej. 45 minut + 1 ura počivanja porcija 330 kcal 14 g beljakovin, 13 g maščob, 35 g ogljikovih hidratov

Sestavine za 10 otroških porcij

250 g dan prej skuhanega krompirja

400 g pšenične polnozrnate moke (tip 1050)

vrečka suhega kvasa

100 g sončničnih semen

žlička sladkorja, sol

6 žlic repičnega olja

manjši ohrovt (500 g)

2 čebuli

1-2 žličke kumine ali laškega kumina

500 g pretlačenega paradižnika (tetrapak)

200 g morcela

paradižniki češnjevci, kumara

salama ali kaj podobnega za okras

papir za peko

 

Priprava

1. Krompir olupite in na grobo naribajte. Pečico segrejte na 50 stopinj, zmešajte moko, kvas, sončnična semena, sladkor in žličko soli. S krompirjem, 1/4 l mlačne vode in 3 žlicami olja zgnetite v testo v mešalniku. V pečici pustite vzhajati 1 uro.

2. Ohrovt operite, prerežite, odstranite stržen in na drobno narežite. Čebulo olupite in nakockajte. V ponvi segrejte 3 žlice olja, opražite čebulo, dodajte ohrovt in pokrito počasi kuhajte 15 minut. Dodajte paradižnike in kuhajte še 10-15 minut, nato ohladite.

3. Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Testo pregnetite, oblikujte v svaljek in ga na pekaču sploščite. Po testu razdelite ohrovt. V pečici (spodaj, v ventilatorski pri 180 stopinjah) pecite 20 minut.

4. Pred jedo pico in mocarelo razdelita na 20 kosov. Na vsakega položite rezino sira. V pečici (na sredini) pri 200 stopinjah pecite, da se sir stopi. Na vsak kos položite denimo paradižnik češnjevec, lunico iz kumare, mesno kroglico ali razino salame in tako oblikujte podobo obraza.

Recept je iz knjige Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

 
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava