Domov / VSEBINA / Družinski recepti /
Metuljčki z gobicami, solata s sirom, lešniki in jabolkom
Metuljčki z gobicami, solata s sirom, lešniki in jabolkom
pripravimo sestavine * v grelniku zavremo vodo * veliko ponev za cvrenje postavimo na srednjo temperaturo * malo ponev za cvrenje postavimo na srednjo temperaturo * velik lonec s pokrovko postavimo na visoko temperaturo * v multipraktik nasmestimo rezilo za sekljanje
Jurčke v skodelici prekrijemo s kropom. V veliko ponev nalijemo 2 žlici olivnega olja, s stiskalnikom stremo neolupljene stroke česna, nadrobimo suh čili in natrgamo šampinjone. Na to natrgamo še lističe timijana, dodamo namočene jurčke in nekaj časa pražimo ter redno pretresamo. Metuljčke stresemo v lonec, prelijemo s kropom, osolimo in kuhamo po navodilih na ovoju.
V mali ponvi ob rednem pretresanju popražimo lešnike, da porumenijo. V solatno skledo damo špinačo, nanjo grobo nastrgamo jabolko, povrhu pa nadrobimo sir z modro plesnijo. Lešnike zdrobimo v terilniku in jih potresemo po solati. Gobice stresemo v multipraktik, zmešamo v gladko omako, jo prelijemo nazaj v ponev, dolijemo za 3 manjše zajemalke kuhane vode od testenin in tartufovo olje, začinimo in pustimo lahno vreti.
Metuljčke odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri so se kuhali, nato pa jih zmešamo z omako, ki jo po potrebi razredčimo s prihranjeno vodo, na kocu pa vse stresemo na servirni pladenj. Po testeninah drobno nastrgamo limonino lupinico, potresemo drobno sesekljane liste peteršilja in nadrobimo skuto, nato pa vse dobro premešamo in takoj postrežemo. Solato pokapamo z ekstradeviškim oljem, prelijemo s sokom limone, s katere smo nastrgali lupinico, in postrežemo s testeninami.
Recept je iz knjige
15 minut za obrok