Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti / Metuljčki z gobicami, solata s sirom, lešniki in jabolkom

Metuljčki z gobicami, solata s sirom, lešniki in jabolkom

 

pripravimo sestavine * v grelniku zavremo vodo * veliko ponev za cvrenje postavimo na srednjo temperaturo * malo ponev za cvrenje postavimo na srednjo temperaturo * velik lonec s pokrovko postavimo na visoko temperaturo * v multipraktik nasmestimo rezilo za sekljanje

Sestavine


Za 4 osebe / 586 kalorij

Testenine
25 g suhih jurčkov
olivno olje
2-4 stroki česna
1/2 manjšega suhega čilija
250 g rjavih šampinjonov
6 vejic svežega timijana
320 g metuljčkov
1 žlica tartufovega olja
1 limona
1/2 šopka svežega peteršilja
150 g manj mastne skute

Solata
50 g blanširanih lešnikov
200 g mlade špinače
1 jabolko
40 g sira z modro plesnijo
1 žlica ekstradeviškega olivnega olja
 

Začnemo kuhati


Jurčke v skodelici prekrijemo s kropom. V veliko ponev nalijemo 2 žlici olivnega olja, s stiskalnikom stremo neolupljene stroke česna, nadrobimo suh čili in natrgamo šampinjone. Na to natrgamo še lističe timijana, dodamo namočene jurčke in nekaj časa pražimo ter redno pretresamo. Metuljčke stresemo v lonec, prelijemo s kropom, osolimo in kuhamo po navodilih na ovoju.

V mali ponvi ob rednem pretresanju popražimo lešnike, da porumenijo. V solatno skledo damo špinačo, nanjo grobo nastrgamo jabolko, povrhu pa nadrobimo sir z modro plesnijo. Lešnike zdrobimo v terilniku in jih potresemo po solati. Gobice stresemo v multipraktik, zmešamo v gladko omako, jo prelijemo nazaj v ponev, dolijemo za 3 manjše zajemalke kuhane vode od testenin in tartufovo olje, začinimo in pustimo lahno vreti.

Metuljčke odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri so se kuhali, nato pa jih zmešamo z omako, ki jo po potrebi razredčimo s prihranjeno vodo, na kocu pa vse stresemo na servirni pladenj. Po testeninah drobno nastrgamo limonino lupinico, potresemo drobno sesekljane liste peteršilja in nadrobimo skuto, nato pa vse dobro premešamo in takoj postrežemo. Solato pokapamo z ekstradeviškim oljem, prelijemo s sokom limone, s katere smo nastrgali lupinico, in postrežemo s testeninami.

Recept je iz knjige 15 minut za obrok

 
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava