Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti / Pečene postrvi, mladi krompir, grah in gorčična omaka

Pečene postrvi, mladi krompir, grah in gorčična omaka

 

pripravimo sestavine * v grelniku zavremo vodo * pečico segrejemo na 240 stopinj C / plin 9 * velik lonec s pokrovko postavimo na visoko temperaturo * v multipraktik namestimo rezili za debele rezance

Sestavine


Za 4 osebe / 504 kalorije

Postrvi
4 x 250-gramska postrv, očiščena
olivno olje
1 limona
1 šopek svežega timijana
40 g mandljev v lističih
4 rezine prekajene pancete

Zelenjava
600 g mladega krompirja
2 kokošji jušni kocki
2 srčiki mehke solate
1 šopek sveže mete
300 g zamrznjenega graha
200 g zamrznjenega boba

Omaka
2 žlički vloženega nastrganega hrena
1 žlička angleške gorčice
1/2 limone
4 žlice nemastnega navadnega jogurta
 

Začnemo kuhati


Postrvi v pekaču natremo s soljo, poprom in 1 žlico olivnega olja. Limono narežemo na četrtine in dodamo v pekač, ki ga postavimo na vrhnjo rešetko v pečico. Mladi krompir narežemo v multipraktiku in stresemo v lonec, ter prelijemo z litrom kropa. Noter nadrobimo jušni kocki, pokrijemo s pokrovko in kuhamo.

V skledi zmešamo hren, gorčico, sok 1/2 limone in ščepec soli ter krožno vmešamo v jogurt, da dobimo marmornat videz. Narežemo mehko solato in drobno nasekljamo listnati del šopka mete.

Vejice timijana zmešamo z 1 žlico olja in jih potresemo po ribah skupaj z mandlji. Vsako postrv pokrijemo z 1 rezino pancete in pekač postavimo nazaj v pečico, da se panceta hrustljavo zapeče. V lonec s krompirjem vmešamo solato, metine liste, grah in bob. Začinimo po okusu, kuhamo še nekaj minut, nato pa postrežemo s hrustljavimi postrvmi in jogurtovo omako.

Recept je iz knjige 15 minut za obrok
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava