Domov / VSEBINA / Družinski recepti /
Pečene postrvi, mladi krompir, grah in gorčična omaka
Pečene postrvi, mladi krompir, grah in gorčična omaka
pripravimo sestavine * v grelniku zavremo vodo * pečico segrejemo na 240 stopinj C / plin 9 * velik lonec s pokrovko postavimo na visoko temperaturo * v multipraktik namestimo rezili za debele rezance
Postrvi v pekaču natremo s soljo, poprom in 1 žlico olivnega olja. Limono narežemo na četrtine in dodamo v pekač, ki ga postavimo na vrhnjo rešetko v pečico. Mladi krompir narežemo v multipraktiku in stresemo v lonec, ter prelijemo z litrom kropa. Noter nadrobimo jušni kocki, pokrijemo s pokrovko in kuhamo.
V skledi zmešamo hren, gorčico, sok 1/2 limone in ščepec soli ter krožno vmešamo v jogurt, da dobimo marmornat videz. Narežemo mehko solato in drobno nasekljamo listnati del šopka mete.
Vejice timijana zmešamo z 1 žlico olja in jih potresemo po ribah skupaj z mandlji. Vsako postrv pokrijemo z 1 rezino pancete in pekač postavimo nazaj v pečico, da se panceta hrustljavo zapeče. V lonec s krompirjem vmešamo solato, metine liste, grah in bob. Začinimo po okusu, kuhamo še nekaj minut, nato pa postrežemo s hrustljavimi postrvmi in jogurtovo omako.
Recept je iz knjige
15 minut za obrok