Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Družinski recepti  /  3 - 6 let  /  Rešujem naloge in se učim / Pečena orada z zelenjavo
25.01.2013

Pečena orada z zelenjavo

 

Riba je zdrava!

Za 4 osebe potrebujemo:


4 orade (po 250-300 g ena)
400 g zelenjave (korenje, cvetača, por, bučke, olive)
sol
0,5 dl oljčnega olja
1 dl belega vina
 

Priprava:

Orade očistimo, osušimo, posolimo in položimo na naoljen pekač. Obložimo jih z zelenjavo, ki smo jo narezali na lističe, dodamo še malo olja in prelijemo z vinom. Vse skupaj pečemo v pečici na 200C približno 40 minut. Med pečenjem prelivamo z izcejenim sokom, ki se nabere na dnu pekača. Na podoben način lahko pripravimo brancina, škarpeno, kovača ....

Dober tek!
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava