Domov / VSEBINA / Družinski recepti / 3 - 6 let / Rešujem naloge in se učim /
Pečena orada z zelenjavo
25.01.2013
Pečena orada z zelenjavo
Riba je zdrava!
Za 4 osebe potrebujemo:
4 orade (po 250-300 g ena)
400 g zelenjave (korenje, cvetača, por, bučke, olive)
sol
0,5 dl oljčnega olja
1 dl belega vina
Priprava:
Orade očistimo, osušimo, posolimo in položimo na naoljen pekač. Obložimo jih z zelenjavo, ki smo jo narezali na lističe, dodamo še malo olja in prelijemo z vinom. Vse skupaj pečemo v pečici na 200C približno 40 minut. Med pečenjem prelivamo z izcejenim sokom, ki se nabere na dnu pekača. Na podoben način lahko pripravimo brancina, škarpeno, kovača ....
Dober tek!
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
Prijava