MONTESSORI ZA VSAKO DRUŽINO
 
 

MONTESSORI ZA VSAKO DRUŽINO

 
TIM SELDIN
 
 
 
 
Kataloška št.: 60551
 
Redna cena: 29,99 €
Klubska cena: 23,99 €
Prihranite: 6,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
V tem preglednem vodniku boste spoznali prvine priljubljenega pristopa k vzgoji in izvedeli, kako jih lahko vnesemo v vse vidike družinskega življenja. Če ste željni sveže perspektive in praktičnih napotkov, je to prava knjiga za vas.

Metoda, ki temelji na prijaznosti in sodelovanju

Na svetu je več kot 22.000 šol v več kot 110 državah, ki delujejo po metodi dr. Marie Montessori. Ta v razred uvaja kulturo in rutine, ki ustvarjajo mirno in sodelovalno okolje, ki spodbuja delovne navade, samostojnost in empatijo do drugih. Metoda montessori ne vzgaja s kaznimi in nagradami, temveč otroke uči umetnosti poslušanja, nenasilnega reševanja sporov, vztrajanja in sodelovanja.

Montessori v družinskem življenju

Biti družina, ki živi v skladu z načeli montessori, pomeni, da otroke vidimo kot edinstvena človeška bitja z lastnimi osebnostmi, zanimanji in čustvi. Takšne družine se otrokom trudijo pomagati, da se naučijo stvari delati sami, da postanejo neodvisni, spoznavajo, česa vsega so zmožni in koliko je v svetu vreden njihov glas.

Praktični napotki in zgodbe iz prakse

V vodniku boste izvedeli, kako metodo montessori vnesemo v vse vidike družinskega življenja, ne glede na našo družinsko situacijo in starost otrok. S praktičnimi nasveti in primeri iz prakse boste izvedeli, kako uredimo dom, da bo v skladu z načeli montessori, kako se pripravimo na prihod otroka, kako spoštljivo in učinkovito komuniciramo z otrokom in partnerjem, kako si organiziramo vsakdanjik, kako otroka vključujemo v gospodinjska opravila, kako spodbujamo njegovo zvedavost in željo po učenju ter ga učinkovito pripravimo na samostojnost.

»Skupno preživljanje časa, raziskovanje in čas v naravi so gradniki spodbudne družinske kulture.«

***

O avtorjih:

Tim Seldin je predsednik Fundacije montessori in Mednarodnega sveta montessori. V več kot 40 letih dela na področju izobraževanja po metodi montessori je bil med drugim ravnatelj šole Barrie v Silver Springu in izvršni direktor šole NewGate na Floridi. Je tudi soustanovitelj in nekdanji direktor Inštituta za napredne študije metode montessori in Središča za vodene študije metode montessori.

Lorna McGrath je direktorica Družinskega združenja montessori, ki deluje v okviru Fundacije montessori, in gostiteljica spletnih seminarjev o družinskem življenju po pristopu montessori. Več let je delala v vodstvu šole NewGate v Sarasoti na Floridi, kjer je še danes članica upravnega odbora.

Prelistajte knjigo

         
 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  TIM SELDIN 
 
Avtor:  LORNA MCGRATH 
 
Ilustrator:  YEJI KIM 
 
Prevajalec:  NIKA OSREDKAR 
 
Strani:  192 
 
Vezava:  Trda  
 
Širina:  178 mm
 
Višina:  224 mm
 
Debelina:  22 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  40 
 
ISBN/EAN: 9789610167716