OSVOBOJENA
 
 

OSVOBOJENA

 
TARA WESTOVER
 
 
 
 
Kataloška št.: 589382
 
Redna cena: 29,99 €
Klubska cena: 23,95 €
Prihranite: 6,04 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Tara je odrasla v posebni ameriški družini: oče avtoritativen, karizmatičen verski gorečnež, mama tiha, sposobna ženska z zdravilskim darom in Tara kot najmlajša od sedmih otrok, ki so se vsi rodili doma, niso hodili v šolo in dolgo niso imeli niti rojstnih listov. Živeli so na hribovski kmetiji in delali na očetovem odpadu, prepuščeni njegovi svojeglavosti in nezaupanju do družbe. Toda z Indijanske princese, divje gore, pod katero je odraščala, je Taro vabil drugačen svet, ki ni živel po verskih dogmah njenega očeta: svet, v katerem se ljudje niso pripravljali na konec sveta, ampak so se družili, hodili v knjižnice, gledališče ... in v šolo. Na lastno pest in z neverjetno zagrizenostjo je naredila sprejemni izpit in s 17 leti prestopila prag univerze. In spoznala, zakaj lahko izobrazbo enačimo s svobodo.

Kot 30-letna doktorica zgodovine z britanskega Cambridgea je napisala spomine na odraščanje, ki bralcu jemljejo sapo. Postali so velika svetovna uspešnica in se uvrstili med knjige leta 2018. V izkušnji izolacije, ki se je zarezala v naša življenja, je njihovo sporočilo še jasnejše: kako neprecenljiva je svoboda znanja, gibanja, dela, mišljenja in izražanja lastnega mnenja.

»Še boljša, kot ste slišali. Neverjetna in resnično navdihujoča zgodba.« - Bill Gates

»Njen glas me je docela prevzel, njena energija in odločnost navdihnili. Izjemna življenjska pot, opisana na izjemen način.« - Nicholas Sparks 

Prelistajte knjigo

     
 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  TARA WESTOVER 
 
Prevajalec:  DANICA KRIŽMAN 
 
Strani:  439 
 
Vezava:  Italijanska  
 
Širina:  150 mm
 
Višina:  209 mm
 
Debelina:  33 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  38 
 
ISBN/EAN: 9789610159063