ENCIKLOPEDIJA ZNANJA
 
 

ENCIKLOPEDIJA ZNANJA

 
JACK CHALLONER
 
 
 
Kataloška št.: 571570
 
Redna cena: 39,90 €
Klubska cena: 31,90 €
Prihranite: 8,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 

Čudovita knjiga, polna presenetljivih dejstev o svetu, v katerem živimo!

V tej slikovno in vsebinsko bogati enciklopediji boste našli odgovore na več kot 800 vprašanj, ki so pravzaprav naslovi posameznih člankov, kot so npr. Ali lahko športniki v nedogled podirajo rekorde?, Katera reka je v tem trenutku najdaljša reka na svetu?, Ali imamo vsi ljudje enako število kosti?, Kaj je magnetizem? ... Pregledno zastavljena in razumljivo napisana dejstva vam bodo pomagala pri domači nalogi in izdelavi plakatov pa tudi v pogovoru s prijatelji ali v družini. Spoznajte svet! – Barvne fotografije, risbe, zemljevidi, tabele, preglednice ...
 

Osupljivo!
Ugotovite, katere dele telesa je moč nadomestiti, kako dolgo lahko živi človek in še veliko več o ČLOVEŠKEM TELESU.

Informativno!
Pomagajte otrokom pri domači nalogi ali izdelovanju šolskega plakata ... v knjigi boste našli vse podatke, ki jih potrebujete!

Navdihujoče!
Neverjetni izumi, izjemna odkritja, veliki umi — vse v eni sami odlični knjigi.

- Kratki in razumljivi odgovori na več kot 800 zanimivih vprašanj
- Izjemno slikovno gradivo: barvne fotografije in računalniške slike, risbe, preglednice ...
- Zanimivosti, povezane s posamezno temo
 
  • Dve ali tri kaplje krvi vsebujejo okoli milijardo rdečih krvničk. Hitro se obrabijo, zato telo vsak dan ustvari okoli 2,5 milijarde novih.
  • Most čez zaliv Jiaozhou, ki je dolg 42,5 km, povezuje kitajski mesti Qingdao in Huangdao. Zasnovan je tako, da prenese potrese in tajfune.
  • Pri uporabi paličic veljajo stroga pravila omike. Na Japonskem je žaljivo prekrižati paličici na krožniku ali mizi, ker to velja za simbol smrti.
  • Najmanjša kost je stremence, ki se nahaja v ušesu. Dolga je pičlih 5 milimetrov in pomaga prenašati zvok v notranji del ušesa.
  • Redka vrsta palme, imenovana sejšelska ali maldivska palma, ima zdaleč največja semena na svetu. Vsako tehta do 30 kilogramov.
  • Nekatere puščavske živali, kot je na primer kengurujska podgana, sploh nikoli ne pijejo. Vso potrebno vodo dobijo kar iz hrane.
  • Po številu posnetih filmov na leto ima največjo filmsko industrijo na svetu Indija, tako imenovani Bollywood, ki ustvari več kot 1200 filmov na leto.
  • Znanstveniki ocenjujejo, da okoli Zemje kroži vsaj 10.000 kosov vesoljske krame, ki so daljši od 10 cm, in kar 100.000 kosov, dolgih od 1 cm do 10 cm.

Prelistajte knjigo

         
 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  JACK CHALLONER 
 
Strani:  368 
 
Širina:  233 mm
 
Višina:  269 mm
 
Debelina:  28 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
ISBN/EAN: 9789610146261