OTROŠKE BOLEZNI
 
 

OTROŠKE BOLEZNI

 
BEATE NASE
 
 
 
Kataloška št.: 571414
 
Redna cena: 29,95 €
Klubska cena: 9,95 €
Prihranite: 20,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Poškodbe in bolezni so prav toliko del otroštva kot učenje hoje in govora. In tudi ko otroci zrastejo v mladostnike, jih ni nič manj. K sreči pa lahko starši storimo marsikaj, da se otrok kmalu spet počuti bolje. V tem priročniku so zbrane aktualne informacije o vseh pogostih boleznih, za katerimi zbolevajo dojenčki, otroci in mladostniki, od običajnega prehlada do kroničnih bolezni in alergij. Pri njihovem prepoznavanju vam bodov pomoč preglednice in slike.

Kaj muči otroka? Kaj lahko naredite? Kdaj je treba k zdravniku? Kako bo ukrepal?

To so pomembna vprašanja in odgovore nanje boste našli pri opisih posameznih bolezni, ki so razvrščene po telesnih sistemih. Nepogrešljivo poglavje o ukrepanju v nujnih primerih vam bo v pomoč, če bo otroku treba nemudoma pomagati in ga pripraviti na nujno zdravniško oskrbo. Za blažje in obvladljive težave pa so navedena številna preverjena zdravila iz domače lekarne, od zeliščnih čajev do povitkov in kopeli.

Poglavja v knjigi:

- Kako se otroci ozdravijo in ostanejo zdravi
- Organski sistemi in bolezni
- Prva pomoč

BRONHITIS IN TRAHEITIS
Bolniku zagotovimo zadostno zračno vlago, s kapljicami za nos zmanjšamo nabreklo sluznico, čaji in sirupi spodbujajo izločanje sluzi in s tem ozdravljenje.

BOLEČINE V UŠESU
Vedno je potrebo obiskati zdravnika, pomagajo pa toplota in, če otroku ta prija, obsevanje z rdečo svetlobo. Na prizadeto uho položimo čebulno vrečico.

ŠKRLATINKA
Za škrlatinko bo zdravnik praviloma predpisal antibiotik, sami pa otroku pomagamo s hladnimi povitki za grlo in hladnimi napitki ter zniževanjem vročine

Prelistajte knjigo:

         
 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  BEATE NASE 
 
Avtor:  JŐRG NASE 
 
Strani:  304 
 
Širina:  171 mm
 
Višina:  235 mm
 
Debelina:  20 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:   
 
ISBN/EAN: 9789610146148