JASNO IN JEDRNATO: MITOLOGIJA
 
 

JASNO IN JEDRNATO: MITOLOGIJA

 
 
 
 
Kataloška št.: 60621
 
Redna cena: 37,99 €
Klubska cena: 24,99 €
Prihranite: 13,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 

MITI – zgodbe o začetku in koncu sveta ... in vsem, kar se je in se bo zgodilo vmes

Od pradavnine do starodavnih civilizacij, ki so jih že zapisovale, so se miti ohranjali ustno, z risbami in umetniškimi predmeti, kasneje so bili v celoti ali fragmentih zapisani na kamen, les, papirus ... Z vseh koncev sveta so si zgodbe o stvarjenju, velikem potopu, borbi med dobrim in zlim podobne, v njih pa odsevajo resnice življenja in spoznanje smrti, pa tudi upanje, da nas po njej čaka drugo življenje ...

Zakaj nimfa Eho ni zmogla govoriti s prelepim Narcisom? Koliko svetovom je po nordijski kozmologiji vladal Odin? Kako je Gilgameš iskal, našel in izgubil nesmrtnost? Koliko časa se je po daoističnem mitu razvijalo kozmično jajce, ki se je pojavilo iz prvotnega kaosa? Na kateri celini velja Mavrična kača za stvarnico vsega in rodovitno mater?

Več kot 80 mitov, ki pripovedujejo zgodbe o nastanku sveta, razlagajo vesolje ali napovedujejo njegov konec, ponujajo tudi raznolike razlage nastanka živali, Zemlje in ljudi. Vladarji, boginje, demoni, bogovi in polbogovi ter druga bitja se med seboj bojujejo, uveljavljajo svojo voljo in moč, se maščujejo, so ljubosumni … Morda je med najstarejšimi mitološkimi bitji mavrična kača Aboriginov, ki imajo najdaljšo neprekinjeno kulturno zgodovino med vsemi ljudstvi na svetu, med najbolj razvpitimi pa so gotovo egiptovski, rimski in grški panteon, da ne govorimo o Thoru in Odinu, ki sta popolnoma osvojila tudi ljubitelje Marvela! – Prevedel Niki Neubauer. Barvne in črno-bele fotografije in ilustracije.

- Bogato slikovno gradivo, barvne in črno-bele fotografije, ilustracije, dokumentarne fotografije ..
- Predstavitve mitoloških bitij, polbogov in bogov, časa in kulture, v katri so bili ustvarjeni.
- Časovni trakovi s pomembnejšimi mejniki, rodoslovne tabele ...

Prelistajte knjigo

  
 
 
PODROBNOSTI
 
Ilustrator:  JAMES GRAHAM 
 
Prevajalec:  NIKI NEUBAUER 
 
Strani:  352 
 
Vezava:  Trda  
 
Širina:  202 mm
 
Višina:  240 mm
 
Debelina:  26 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  41 
 
ISBN/EAN: 9789610168270