SLOVAR SIMBOLOV
 
 

SLOVAR SIMBOLOV

 
JEAN CHEVALIER
 
 
 
 
Kataloška št.: 60563
 
Redna cena: 79,99 €
Klubska cena: 44,99 €
Prihranite: 35,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Vas vznemirjata skrivna moč števil in usoda, ki so vam jo zapisale zvezde? Imate svojo srečno številko? Ali živo sanjate in želite vedeti, kaj vam sanje sporočajo? V nobenem drugem slovarju ne boste našli tako celovite razlage ključnih simbolov iz keltske in nordijske mitologije, judovske in krščanske religije, muslimanske kozmologije in afriške tradicije. Simboli iz pradavnine se povezujejo z arhetipi, ki jih je prepoznal Jung in jih povezal s kolektivnim nezavednim. Slovar prikazuje raznovrstnost razlag skozi zgodovino, čas in prostor ter kulture. Ali veste, kaj vam sporočajo vrtnica, orhideja, lilija, ki jih podarite ali prejmete v dar? – Prevedel Stane Ivanc, posodobil Aleš Učakar. Ilustrirano.
 

SIMBOLI ODKRIVAJO skrivnostni pomen življenja

Vsakdo med nami, zavestno ali nezavedno, "uporablja" simbole – v govorici in gibih, podnevi ali ponoči v sanjah. Simboli oblikujejo naše želje, vedênje, vplivajo na naše uspehe in poraze ... S Slovarjem simbolov boste odkrili, da nismo ljudje tisti, ki živimo v svetu simbolov, ampak da simboli že od pradavnine živijo v nas!

Simbol je več kot preprosto znamenje: sega onstran pomena, odvisen je od kolektivne in individualne interpretacije, nabit je s čustvi in dinamiko.

Knjiga združuje ljudske, zgodovinske, literarne in strokovne, verske in umetniške vire ter opisuje predmete, bitja, pojme in ideje, katerih pomen je rasel in se spreminjal skozi dolga tisočletja.

Spoznajte legende, zgodbe in dogodke, ki se razkrivajo znotraj državnih, verskih in političnih simbolov, kot so sveti gral, zastava, križ ...
 

OBSEŽEN

Neusahljiv vir podatkov in razlag za vse člane družine!

CELOVIT

Celovitost prikaza se kaže v vzporednem prikazovanju, saj osnovni pomen simbolov ni enak v vseh kulturah.

PREGLEDEN

Simboli so temeljito razloženi v več kot 1600 člankih. Urejeni so po abecedi in nekateri dopolnjeni z ilustracijami.

Prelistajte knjigo

 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  JEAN CHEVALIER 
 
Avtor:  ALAIN GHEERBRANT 
 
Strani:  1.064 
 
Vezava:  Trda  
 
Širina:  205 mm
 
Višina:  267 mm
 
Debelina:  51 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  39 
 
ISBN/EAN: 9789610163589