PET PRIJATELJEV - NA POTEPU
 
 

PET PRIJATELJEV - NA POTEPU

 
ENID BLYTON
 
 
 
 
Kataloška št.: 60229
 
Redna cena: 19,99 €
Klubska cena: 15,99 €
Prihranite: 4,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Na jesenskem potepanju po naravi pride peterici v roke skrivnostno sporočilo. Izvedo tudi, da se po okolici potika pobegli zapornik. Bodo razvozlali navodila na nenavadnem sporočilu in se izognili nevarnosti, ki preži nanje?

Spoznajte Juliana, Dicka, Anne, George in Tima

Legendarna serija Pet prijateljev je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. Serija vsebuje skupno enaindvajsetih knjig, ki so pri nas izhajale od leta 1988 do leta 1991, potem pa so bile dolgo ponatiskovane.

Priljubljena otroška serija v novi preobleki

Nova, sodobnejša preobleka in osvežen prevod bosta poskrbela, da bodo ob napetih pustolovščinah Juliana, Dicka, Anne, George in njenega kužka Tima uživale tudi nove generacije mladih bralcev. Tudi podoba naslovnic je privlačnejša in sodobnejša, saj jih krasijo ilustracije Laure Ellen Anderson.

Najbolj prevajana avtorica za otroke na svetu

Enid Blyton je ena najbolj priljubljenih otroških avtoric vseh časov. V svetu je bilo prodanih več kot 500 milijonov njenih knjig, prevedene pa so v več tujih jezikov kot dela katerekoli druge otroške avtorice ali avtorja. Napisala je več kot 600 knjig in na stotine kratkih zgodb. Najbolj jo poznamo po seriji Pet prijateljev, pa tudi po zbirki Skrivnih sedem in Nagajivka Nika ter zgodbicah o Nodiju, ki ga najmlajši poznajo zlasti po priljubljeni risanki.


***

»Tukaj je sporočilo od Žebljarja,« se je zaslišalo od zunaj. »Dve drevesi. Črno jezero. Vihrava Jane. In še, Maggie ve. To ti pošilja. Maggie je dobila enakega.«

Neznanec je skozi razbito šipo potisnil košček papirja. Dick ga je ves zbegan pobral. Kaj se dogaja? Se mu sanja?

Neznanec je znova spregovoril, počasi in nestrpno.

»Si si zapomnil? Dve drevesi. Črno jezero. Vihrava Jane. In Maggie ve. Zdaj grem.«

Zaslišale so se pritajene stopinje, nato je vse potihnilo. Dick je obsedel, osupel in zmeden. Kdo je bil mož, ki ga je sredi noči poklical po imenu in mu pustil nenavadno sporočilo, ki mu ni prav nič pomenilo? 
(Odlomek iz knjige) 

Prelistajte knjigo

 
 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  ENID BLYTON 
 
Prevajalec:  LADEJA GODINA KOŠIR 
 
Strani:  176 
 
Vezava:  Trda  
 
Širina:  148 mm
 
Višina:  208 mm
 
Debelina:  18 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  31 
 
ISBN/EAN: 9789610164746