ZELENJAVARICA
Seznanite se z zanimivimi podatki o izvoru različnih vrst zelenjave in z njeno koristnostjo za naše telo! Kuharica srbskega kuharskega mojstra in gastronoma prinaša številne namige za pripravo okusnih in privlačnih jedi, kot so kremne juhe, raznoliki namazi za vsako priložnost, solate, jedi iz pečice, džemi, pite ... Ob tem, kako in katere jedi lahko ustvarimo iz artičok, rdeče pese, špargljev, arašidov, špinače, boba in še česa, se vam bodo pocedile sline! – Prevedla Mojca Vodušek. Barvne fotografije in preglednice.
Vsebina:
- Vse o 45 vrstah zelenjave
- Hranjenje in različne vrste priprave zelenjave
- 120 receptov
Naravne barve zelenjave niso le okras na krožniku in doživetje za oči, temveč blagodejno vplivajo na naš organizem in duševnost. Prav zaradi tega strokovnjaki priporočajo, da sadje in zelenjavo izbiramo tudi po barvah. Za optimalen vnos hranil je treba dnevno izbrati in zaužiti pet obrokov sadja in zelenjave oranžne, rdeče in zelene barve ter še dveh barv po lastni izbiri.
Prelistajte knjigo