PRAVLJIČNI CVET
 
 

PRAVLJIČNI CVET

 
 
 
Kataloška št.: 524355
 
Redna cena: 34,96 €
Klubska cena: 27,96 €
Prihranite: 7,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (9,5 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Vstopite v pravljični svet s slavnim Jurijem Murijem in m alo opico Nano!

Marjanca Jemec Božič je svoj celoten opus posvetila podobam, namenjenim otrokom in mladini, ter zaznamovala sleherno otroštvo in mladost na Slovenskem. Jubilejni Pravljični cvet je zakladnica njenih podob iz zgodb Juri Muri v Afriki, Nana, Piko dinozaver ... in pesmi, kot so Tri ptičice, Mala Marjetica in gozdni mož ter Čudežna ptica, pesmi, katere ilustracija krasi naslovnico te čudovite zbirke.

V pravljični antologiji so zbrane najlepše ilustracije priljubljene slikarke Marjance Jemec Božič, s katerimi generacije slovenskih otrok odraščajo že več kot pol stoletja. V izboru 85 zgodb, pesmi in ugank so dela najbolj priljubljenih in priznanih slovenskih avtoric in avtorjev otroškega leposlovja.
Ste svojemu nadobudnežu že prebrali Pavčkovega Jurija Murija? Pa Ribičičevo Nano, Suhodolčanovega Pika dinozavra? Kaj pa zgodbe in pesmi Anje Štefan? Vse ga bodo navdušile in prav gotovo jih boste morali brati vedno znova, saj ni dobrih zgodb nikoli dovolj! – Ilustrirala Marjanca Jemec Božič. Spremni besedi Anja Štefan in Judita Krivec Dragan.
 
  • Ilustracije iz zgodb Juri Muri v Afriki, Nana, Piko dinozaver, Melje, melje mlinček, Prašiček gre na pot ...
  • Zgodbe slovenskih avtorjev, kot so Tone Pavček, Anja Štefan, Polonca Kovač, Svetlana Makarovič, Kajetan Kovič ...
  • 85 zgodb, pesmi in ugank s priljubljenimi knjižnimi junaki, ki že več kot pol stoletja navdušujejo slovenske otroke!

»Najbolj blizu so mi vesele zgodbe. Rada imam razigranost, optimistično vzdušje, veselje. Rada rišem otroke in živali v gibanju. Vsaka žival ima svoj značaj, tako kot otrok. Tudi ko berem besedila, v katerih nastopajo, jih dojemam tako. Otroci in živali so polne življenja. Zato so mi tudi všeč žive barve – rdeče, oranžne.« Marjanca Jemec Božič 
 
 
PODROBNOSTI
 
Ilustrator:  ILUSTRATOR NI VPISAN  
 
Zbirka:  SONČNICA  
 
Stran v katalogu:  3 
 
ISBN/EAN: 9789610122319
 
 
Strani:  346 
 
Vezava:  KARTON  
 
Širina:  214 mm
 
Višina:  266 mm
 
Debelina:  28 mm