SHUGGIE BAIN - ŽEPNICA
 
 

SHUGGIE BAIN - ŽEPNICA

 
DOUGLAS STUART
 
 
 
Kataloška št.: 60875
 
Redna cena: 19,99 €
Klubska cena: 15,99 €
Prihranite: 4,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 

Literarna mojstrovina, ki zadene v srce. Nagrajen knjižni prvenec govori o odraščajočem dečku in njegovi mami, ki se bojujeta z bedo glasgowskega delavskega okolja.

Bookerjeva nagrada ter britanska nagrada za knjigo leta

Knjižni prvenec škotskega pisatelja Douglasa Stuarta je postal takoj po izidu leta 2020 ena najbolj kritiško opevanih knjig tega leta in med drugim osvojil Bookerjevo nagrado, britansko književno nagrado za najboljši prvenec ter britansko nagrado za knjigo leta. Pripoved o odraščajočem dečku in njegovi materi, ki se vsak zase bojujeta z bedo in revščino glasgowskega delavskega okolja osemdesetih let, je obenem zgodba o ljubezni, družini in človeški vzdržljivosti. Tako Shuggie kot njegova mama Agnes sta žrtev neperspektivnih življenjskih razmer, kjer ni prostora za drugačnost in kjer je vsakršen individualizem zatrt.

Shuggie je drugačen

V neizprosnem glasgowskem delavskem okolju, ki se spopada z vse hujšo revščino, njegova nežnost in rahločutnost pri vrstnikih vzbujata posmeh. Fant edino zatočišče najde v svoji mami Agnes, odločni in vztrajni ženski z vselej dvignjeno glavo. Toda tudi ona čedalje težje prenaša življenje, vse bolj oddaljeno od njenih sanj, in ko začne bežati v pijačo, je Shuggiejevega otroštva konec. Vse njegove misli se usmerijo v skrb za mamo v primežu odvisnosti, s katero se Shuggie bojuje dan za dnem, leto za letom. A kakšne možnosti ima otrok, ki je prisiljen prezgodaj odrasti?

»Tole je po mojem najboljša knjiga, ki sem jo prebral v zadnjih letih.« Karl Ove Knausgård

Prelistajte knjigo

 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  DOUGLAS STUART 
 
Prevajalec:  JERCA KOS 
 
Strani:  512 
 
Vezava:  Broširana  
 
Širina:  125 mm
 
Višina:  188 mm
 
Debelina:  33 mm
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:   
 
ISBN/EAN: 9789610169178