VODNIK PO GOZDU
 
 

VODNIK PO GOZDU

 
WOHLLEBEN PETER
 
 
 
Kataloška št.: 575985
 
Redna cena: 22,98 €
Klubska cena: 18,35 €
Prihranite: 4,63 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 

Vstopite v magični svet gozda z avtorjem uspešnice Skrivno življenje dreves

Vodnik, ki se prilega večjemu hlačnemu žepu. Vzemite ga s seboj v naravo in opazujte, kaj nam pripovedujejo drevesa, žužki, živali!
Od najmanjših žužkov do volkov in mogočnih večstoletnih dreves!

Bi radi izvedeli, kaj se dogaja pod gladko bukvino skorjo, koliko vrstam metuljev je vrba zatočišče, kaj pomeni, če v gozdu srečate gozdnega slinarja? Wohlleben vam bo s tem izvirnim vodnikom gozd približal na povsem drugačen način, saj ob 250 gozdnih živalih in rastlinah, gobah in lišajih, slikovito predstavlja tudi močno povezanost bitij v tem ekosistemu. Vse ima svoj pomen in svoje mesto v tem neznansko zapletenem sistemu, na katerega pa človek s svojimi dejavnostmi (večinoma) kvarno vpliva. Avtor kot aktivni okoljevarstvenik predlaga številne boljše prakse in drugačne rešitve, s tem vodnikom pa nas vabi k spoznavanju, odkrivanju in občudovanju narave. – Prevedla Maja Šukarov. Barvne fotografije.

- Le z volkovi, ki kot pravi varuhi mladih dreves odženejo požrešno jelenjad, imajo gozdovi možnost, da prerastejo v pragozd.

- Bela ali navadna jelka, po domače hoja, je zlahka kos suhemu poletju in odlična kandidatka za toplejšo prihodnost.

- Veliki rjavi rilčkar, strah in trepet vseh gojiteljev iglastih gozdov, žre mlado skorjo in napada mlade smreke, bore in duglazije.

- Navadna lisička raste pod katerim koli drevesom, če ji le ustreza kemijska sestava tal, ki pa jo uničuje sodobno gozdarstvo s težkimi stroji ...

- Navadni napihnjenec je izjema med lišaji, saj pogumno vztraja tudi tam, kjer so izpušni plini in druga nesnaga že dodobra onesnažili zrak.

- Navadni jagodnjak ima le enega pravega potomca: to so mesečne jagode, vse druge izvirajo iz divjih čilskih in ameriških vrst.

Prelistajte knjigo

 
 
PODROBNOSTI
 
Avtor:  WOHLLEBEN PETER  
 
Prevajalec:  ŠUKAROV MAJA  
 
Zbirka:  NARAVA NA DLANI  
 
Stran v katalogu:  39 
 
ISBN/EAN: 9789610150688
 
 
Strani:  262 
 
Širina:  110 mm
 
Višina:  190 mm
 
Debelina:  17 mm