ENCI BENCI NA KAMENCI 2
 
 

ENCI BENCI NA KAMENCI 2

Skupna ocena:
 
 
 
Kataloška št.: 44131
 
Redna cena: 19,95 €
Klubska cena: 15,95 €
Prihranite: 4,00 €
 
Cene že vključujejo DDV (5,0 %)
 
V košarico
Izdelek dodan v košarico.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
OPIS
 
Krica kraca,2
bela raca,
buba baja, že nagaja,
abu babu,
strašna miš,
miga z brki, ti loviš?


Še petdeset izštevank, šaljivk, zbadljivk, prstnih igric ... za otroke. Zelo so zabavne in uporabne pri različnih igrah, na primer pri lovljenju in skrivanju.. Hitro si jih boš zapomnil, saj se lepo rimajo, spremljajo pa jih zelo zabavne in duhovite ilustracije. Zbral in uredil Roman Gašperin, ilustriral Zvonko Čoh. 2+
 
Nasvet za starše


STRUKTURA GOVORA

Otroški govor se razvija postopoma. Ne le bogatenje besedišča, dolžina in struktura stavkov, pač pa tudi izgovorjava, ritem, melodija. Otroci se govora učijo s posnemanjem svoje najbližje okolice, družine in ožjega okolja, v katerem preživijo največ časa. Žal je še vedno tako, da so starši in njihova skrb za otroka najbolj odločilni pri razvoju govora. Šele na drugem mestu je vrtec ali širše okolje.
Starši otroku lahko za boljšo izgovorjavo ponudimo tudi besedila z izštevankami. Ritem izštevank pomaga otroku pri prepoznavanju glasov, olajša zaznavo in izgovorajavo. Spodbuja zaznave v spremembah ritma, intonacije, uvaja v besedni posluh in sposobnost zaznavanja   rime. Če so izštevanke pesmice z bogatim besediščem, otrok mimogrede bogati še besedni zaklad in domišljijo, pesmice pa sprejema kot igro.
Vsaka spodbuda, ki jo starši v otroštvu, pa tudi pozneje namenimo otrokovemu razvoju govora, se obrestuje. Otrok ima bogatejši besedni zaklad in se pravilneje izraža, kar pa je temelj kakovostnega šolanja.

Jana Zirkelbach
 

Avtorica članka je bila dolgoletna šolska svetovalna delavka. Piše spremne besede za romane z mladinsko tematiko in je odgovorna urednica tednika za najstnike Plus.

   

        
   

            
 
 
PODROBNOSTI
 
Strani:  108 
 
Vezava:  Trda  
 
Širina:  210 mm
 
Višina:  210 mm
 
Debelina:  11 mm
 
Zbirka:  ŽLABUDRON  
 
Jezik:  slovenski  
 
Stran v katalogu:  13 
 
Serija:  MAILING MAMICA  
 
ISBN/EAN: 9788611151595