Več vsebin
 
Domov  /  VSEBINA  /  Poznaš Ciciklub? / Izjava o varovanju zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti

 

Mladinska knjiga Založba d.d. je upravljavec te spletne strani in zavezana k varovanju zasebnosti naših uporabnikov. Informacij o naših uporabnikih ne bomo posredovali tretjim organizacijam, razen, če je to del storitve, ki jo nudimo vam.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Naša spletna stran Svet knjige uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (kako želite razvrstiti rezultate iskanja, kateri jezik ste nastavili…) in tudi spremlja število obiskovalcev,  vaše klike ter premikanje po strani, zato da lahko stalno izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo lahko prebere samo naš strežnik, podatkov zbranih s pomočjo piškotkov pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno  Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Uporabljamo naslednje piškote:
  • Piškotek za shranjevanje vaših prednostnih izbir in nastavitev ter spremljanje aktivnosti na strani. Naziv piškotka je »SK2« in je vaš identifikator na celotni strani ter beleži podatke o vaših jezikovnih nastavitvah. Na podlagi tega piškotka vam lahko predlagamo knjige, ki bi vas morda zanimale, katere podobne knjige so kupili drugi itn.
  • Piškotki za analitične namene - z informacijami o tem kako naši uporabniki uporabljajo stran, ugotavljamo kam postaviti katero vsebino, katere korake je potrebno optimizirati  ipd., kar nam zagotavlja, da lahko izboljšamo samo delovanje strani. Nazivi piškotkov so »__utma«, »__utmb«, »__utmc« in »__utmz« in se navezujejo na storitev Google Analytics. Več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.
 

Nadzor nad piškotki

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja > Internetne možnosti, razdelek »zasebnost« ali »varnost«. Tam nastavite katere vrste piškotkov želite blokirati.
Piškotke lahko izbrišete in sicer preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del) ter izberete izbris piškotkov.
Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko z izbiro te nastavitve generalno zavrnete uporabo piškotov.

 

Kontakt

Če imate kakšno vprašanje o varovanju zasebnosti, nam lahko pišete na ciciklub@mkz.si.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska cesta 29
1000 Ljubljana


Zadnja posodobitev: junij 2013
 
 
 
Če želite oddati svoje mnenje morate biti prijavljeni.
 
Prijava